900 ₺ ve üzeri siparişlerinizde KARGO BEDAVA
Genellikle açlık ve susuzluğun neden olduğu birincil olarak adlandırılan baş ağrısına evde bitkisel olarak çözümler bulmak olasıdır. Çoğu kişi internet üzerinden ilaçsız olarak bu ağrıyı geçirmenin yollarını arıyor.
Baş ağrısına ilaçsız evde çözüm bulmak mümkündür fakat bu ağrı türüne göre değişkenlik göstermektedir. İki tip baş ağrısı türü vardır ve bunlar birincil ve ikincil olarak adlandırılır. İkincil tip olarak adlandırılan ağrı türünde mutlaka hastaneye başvurulmalıdır.
Bunlar migren, beyin tümörü, beyin damar hastalıkları, menenjit, sinir sistemi hastalıkları ve göz hastalıkları olarak sıralanmaktadır. Birincil olarak adlandırılan ağrı türleri ise, altta yatan herhangi bir hastalığa bağlı olmadan ortaya çıkan ağrılardır. Bunun içinde evde uygulanacak ilaçsız çözümler mevcuttur.
Uyku düzenini bozmak baş ağrısına doğrudan etki edebilecek bir durumdur. Bunun yanı sıra çok yatmak ve uyumak da bu ağrıları tetikleyebilir. Gece sık sık uyunma durumunuz oluyorsa, gündüz uykunuz gelse dahi yirmi dakikalık bir gündüz uykusu toparlanmanıza yardımcı olur. Mutlaka gece uyku düzeni oluşturmalısınız. Vücudunuzu gündüz uykusuna alıştırmanız baş ağrısı oluşumunu tetikleyebilir.
Vücudunuzun susuz kalması durumda baş ağrısı oluşması neredeyse kaçınılmaz bir sondur. Özellikle yaz aylarında vücudunuzun yeteri miktarda su aldığına emin olmalısınız. Yaz aylarında vücut buharlaşma yolu ile beş yüz ile yedi yüz mililitre arasında su kaybeder. İdrar ile de bir litre kaybedilir. Bu kaybolan su oranını geri kazanabilmek için kişinin günde ortalama iki veya iki buçuk litre su içmesi gerekmektedir.
Bazı aromatik yağlar rahatlatıcı etkileri sayesinde baş ağrısına iyi geldiği için kullanılmaktadır. Bunlar nane yağı, lavanta, okaliptüs gibi yağlardır. Keskin etkilere ve güçlü aromaya sahip olduğu için ağız yoluyla kullanılmamalıdır.
Damla şeklinde şakaklara uygulanabilir ya da sıcak suyun içine bir kaç damla damlatılarak buharı soluma yoluyla kullanabilir. Bu şekilde kullanımı, rahatlatıcı etkisi sayesinde solunum yollarına da iyi gelmektedir.
Bitki çaylarının da rahatlatıcı etkileri vardır. Bunun yanında antioksidan etkisi de mevcuttur. Özellikle papatya çayı, ada çayı, yeşil çay, zencefil gibi çaylar bu anlamda yaygınca kullanılmaktadır. Bu çaylar birlikte karıştırılarak tüketilmemelidir. Bitkiler karıştırılmadan ve çok uzun süre bekletilmeden tüketilmelidir.
Çok sıcak olmayan bir duş almak, kaslarınızı gevşetmeye yardımcı olacak. Kas gevşemesi vücudunuzu rahatlatacak ve ağrılarınızı geçirmeye yardımcı olacaktır. Migren hastası olan kişilerde duşun sonunda soğuk ile başlarını yıkarsa ağrılarının azaldığını görebilir. Bu yöntem tüm baş ağrıları için geçerli değildir. Gerilim tipi baş ağrısına sahip kişiler için bu iyi bir yöntem değildir.
Çok güçlü beyaz ışık bulunuyorsa odanızda bunu sarı, gün ışığı olarak bilinen ışıkla değiştirmeniz sizi rahatlatacaktır. Migren hastası olan kişiler bu durumda tamamen karanlık bir ortam tercih etmelidir.
© 2022 Sağlık Trendi. Tüm hakları saklıdır.